onsdag 16 september 2009

En natt på Daemon Hall

En natt på Daemon Hall av Andrew Nance är en skräckhistoria där man får mycket av allt.
Grundstoryn är att författaren Ian Tremblin utlyst en tävling för unga skräckförfattare och finalisterna i tävlingen kommer att träffas i det gamla förfallna huset Daemon Hall vid solnedgången. Där ska vinnaren slutligen koras under natten. Man kommer att stanna i huset hela natten och det enda ljuset de kommer att ha i mörkret är levande stearinljus.
Huvudpersonen Wade har blivit en av de fem finalisterna och det är genom hans ögon vi får följa de hemskheter som kommer att utspelas under natten. Det är nämligen något verkligt skrämmande med det gamla huset. För att vinna måste man berätta sin skräckhistoria för de andra och försöka skrämmas så mycket som möjligt. På detta sätt får vi som läsare också höra deras berättelser som sidohistorier och personligen tycker jag att det är de här sidohistorierna som är det bästa med boken. Här får vi stifta bekantskap med världens undergång, galna seriemördare och blodtörstiga monster.
Kort sagt, vi får två i ett där vi både får följa händelserna i Daemon Hall samtidigt som det regelbundet blir avbrott i handlingen när någon berättar en skräckhistoria.

Gillar man skräck är det här en riktigt medryckande historia som är lätt att läsa med korta kapitel och en rejäl dos spänning.

Inga kommentarer: