tisdag 18 december 2012

Stora boken om...

Jag gillar uppslagsböcker. Böcker som sammanfattar saker och ting på ett överskådligt vis. Det ska vara lättillgängligt och gärna rolig läsning. Därför blev jag väldigt förtjust när jag fick se dessa två böcker. Stora boken om filosofi och Stora boken om psykologi. Här hittar man kortfattat allt man behöver veta om dessa ämnen.


Stora boken om filosofi tar upp 2000-års filosofi. Från antiken (700 f.kr) till samtidens filosofi (1950-). På 352 (!) sidor. Pythagoras, Konfucius, Aristoteles, Francis Bacon, Kierkegaard är några av tänkarna som omnämns i boken. De som har skrivit boken är professorer, författare, filosofer och föreläsare.

Stora boken om psykologi har ett liknande upplägg. Här avhandlas de psykologiska rötterna, behavorism, psykoterapi, kognitiv psykologi, social- utvecklings- & differentiell psykologi. Med mera. Även denna bok är på 352 sidor.

Så om du undrar vem som yttrade rader så som: "Förnuftet har inget kön" eller  "Fantasin beslutar allt". Eller om du vill veta varför det bara är goda människor som blir deprimerade. Kolla in dessa två böcker.

Inga kommentarer: