måndag 21 mars 2016

Värsta boken 2016: Gratis böcker till dig som är mellan 13 – 25!


I källaren på Göteborgs stadsbibliotek hittar man just nu ett berg av kartonger fullpackade med sprillans nya böcker. Det är allt möjligt smaskigt i kartongerna men framför allt sådant som unga ofta lånar runt om på stadens bibliotek; kärlek, fantasy, skräck, biografier, faktaböcker, serier och massa annat. Under våren ska dessa tusentals böcker delas ut till Göteborgs ungdomar. Lördagen den 16 april är det nämligen startdags för Värsta boken 2016!

I år sker den största bokutdelningen i Nordstan och det är Göteborgs ungdomsbibliotekarier, som till vardags arbetar på olika platser runt om i staden, som finns på plats för att dela ut detta berg av bra böcker. Utdelningen är en del av det projekt som kallas Värsta boken och anordnas av folkbiblioteken i Göteborg. Tanken är att sprida grymma böcker till alla unga i staden och locka folk att läsa mer. Värsta boken har pågått i många år och varje år delas det ut tusentals gratis böcker till Göteborgs ungdomar.

Utdelningen i Nordstan sker i samarbete med vetenskapsfestivalen. Det kommer också att delas ut böcker på andra platser runt om i Göteborg de kommande månaderna; Hammarkullen, Majorna, Biskopsgården, Tuve och Härlanda. Men utdelningen Nordstan är den största detta år. Så håll utkik och håll dig uppdaterad på instagram (@varstaboken) och på Facebook
 Paper Towns Star Wars Darth Vader 1 
Exempel på böcker som kommer att delas ut är The maze runner  av James Dashner, Paper towns av John Green, När hundarna kommer av Jessica Schiefauer, The martian av Andy Weir och biografin Jag är Malala, Darth Wader (serie) av Kieron Gillen, Jag vill inte dö jag vill bara inte leverera av Sara Granér, Jag är Zlatan + hundratals andra titlar. Det handlar alltså om nyinköpta och populära böcker. Så är du mellan 13 till 25 år och vill ha en gratis bok så är det bara att dyka upp i Nordstan 16 april! Hoppas vi ses!

Nordstan Expo 2 – Lördag 16 april

Två utdelningar under dagen: kl: 12 OCH kl. 15
Dessutom utdelningar runt om i staden: Hammarkullen, Majorna, Biskopsgården, Tuve och Västra Frölunda, Exakta tider kommer.

// Hälsningar Göteborgs ungdomsbibliotekarier

Inga kommentarer: