onsdag 30 oktober 2013

Augustnominerat höstlovstips!


Lex bok har blivit hyllad lite varstans på sistone. Med rätta!

Lex går sista året på gymnasiet. I skolan pushas hon att vrida upp tempot, tänka på framtiden, bli sin egen entreprenör, men Lex är less och djupt irriterad på det allra mesta. Särskilt på folk som bryr sig för mycket, som tycker saker är coola fast de inte är det eller tar sig själva på för stort allvar. Helst vill hon ligga hemma och drömma sig bort till skruvade framtidsvärldar där hon kan få uppleva actionäventyr långt borta från skolans patetiska agenda.

När hennes mamma träffar en ny kille, ungdomsförfattaren Bruno (en outhärdlig typ som vill "förstå ungdomar" och sedermera tanka dem på material till sina sliskiga ungdomsromaner) startar en serie händelser som gör att det blir fart på Lex. Hon startar en blogg, uppfinner ett alter ego och börjar skriva påhittade sanningar under taget namn. Bloggen blir omåttligt populär, den växer bortom Lex kontroll och blir upprinnelsen till en fantastisk, spännande, rolig och lätt vansinnig historia.

Det här är en sån där bok som har lite av allt: samtidigt som den är vass, smart och samhällskritisk vänder den och vrider på allt möjligt - förälskelser, på kärleken till en förälder eller en bästa kompis och på ens eget ansvar för sitt eget och andras liv.

Grym bok! Reservera den här!

Inga kommentarer: